Castelul Peleș și Castelul Pelișor

Despre castelul Peleș sau castelul Pelișor nu sunt prea multe de zis. Presupun că nu există oameni în România care să nu fi auzit de aceste castele, iar marea majoritate mai mult ca sigur că le-au și vizitat, ca și mine de altfel :).
O să spun că cele două castele sunt localizate în orașul Sinaia, județul Prahova (asta pentru vreun turist străin care o rătăci pe site), iar in opinia mea de necunoscător zic că sunt niște opere de artă cum nu vom mai vedea construite în țara noastră de acum înainte. Sper totuși că vom reuși măcar să îngrijim tot ce a mai rămas în picioare și aici mă refer la castele, cetăți, conace, drumuri, parcuri, stațiuni montane și stațiuni de pe malul mării … etc.
Să revin însă la castelele Peleș și Pelișor și să vă recomant din toată inima să le vizitați, să vă imaginați cum trăiau oamenii acum o sută de ani, castelul Peleș beneficiind de niste dotări pe care noi le luăm de-a gata în zilele noastre, însă foarte avansate pentru timpul când a fost construit (de exemplu instalația de aer condiționat).
Iată și pozele:

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns