Cheile Dobrogei

Anul acesta de 1 mai am hotărât să merg într-o mini excursie pe litoral. Până să ajung acolo am vizitat Cheile Dobrogei situate la aproximativ 40 de km de Constanța, mai exact din localitatea Mihail Kogâlniceanu se merge aproximativ 12-13 kilometri spre Târgușor și de acolo încă vreo 5-6 kilometri până la chei. Vă comunic și coordonatele GPS pentru Cheile Dobrogei : N 44 30′ 19″, E 28 25′ 47″. Altă cale de acces însă pe care eu nu am încercat-o ar fi din dreptul localităților Gura Dobrogei sau Palazu Mic, pe traseele Gura Dobrogei (sau Palazu Mic) – Casian – Cheia – Târgușor, sau Gura Dobrogei – Târgușor – Cheia.

Dacă vi se pare totul liniștit și frumos, spectaculos, o oaza în care puteți scăpa de aglomerația de prin orașe, vă sfătuiesc să nu mergeți de sărbători (cum ar fi de 1 mai) întrucât veți da de jumătate din locuitorii județului Constanța care au ieșit la grătar. 🙂

În imediata apropiere a cheilor Dobrogei puteți vizita o sumedenie de peșteri și mânăstiri, însă eu o să vă îndemn să vizitați Mânăstirea Sfântul Ioan Casian și mai ales Peștera Sfântul Ioan Casian pentru că acolo am fost eu.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns