Groapa Ruginoasă

Am să încep postarea asta citând de pe panoul instalat la marginea șoselei care indică poteca ce duce la Groapa Ruginoasă: „Groapa Ruginoasă este un fenomen cu totul aparte. Ea este o imensă ravinare săpată până în creasta culmii care închide spre sud Valea Seacă, cu o adâncime de peste 100 de metri și un diametru de peste 600 m. Pe toata suprafața ei, un proces de eroziune a scos la zi stratele de cuartite, a căror culoare roșie – violacee conferă zonei un aspect cu totul aparte, ea apărând de la mari depărtări ca o rană deschisa în trupul muntelui”. Nimic mai adevărat, iar tot ce pot eu să mai adaug este că trebuie neapărat să mergeți să o vizitați. Acum voi descrie modalitățile prin care puteți ajunge la Groapa Ruginoasă : din comuna Arieșeni se merge pe șosea (pe jos sau cu mașina – noi am mers pe jos) aproximativ 9 kilometri spre Vârtop, unde la un momendat găsiți pe marginea șoselei o pancardă mare unde scrie Groapa Ruginoasă 800 m – 20 min. Nu vă lăsați păcăliți de cele 20 de minute trecute pe pancardă pentru că veți face cam cel puțin dublu. Coordonatele GPS pentru Groapa Ruginoasă sunt:  N 46 31′ 25″, E 22 39′ 10″.
Înainte de a posta fotografiile trebuie să vă spun că în apropiere de Groapa Ruginoasă mai sunt o sumedenie de obiective turistice:
Cascada Vârciorog
Cascada Pătrăhăițești și Muzeul Etnografic de la Pătrăhăițești
– Cetățile Ponorului
– Ghețarul de la Scărișoara
Peștera Poarta lui Ionele
Cheile Ordâncușii
Acum urmează fotografiile:

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. Anonymous spune:

    am fost si eu in 2008 ffff frumos , se merita vazut

  2. Vălic spune:

    Da este foarte frumos. Din nefericire pozele nu spun totul, trebuie mers la fata locului pentru a vedea un loc unic in Romania si poate chiar in Europa.

  3. Anonymous spune:

    Este mirific locul!

Lasă un răspuns