Schitul Sfânta Ana – Sinaia

„Ctitorit în anul 1453, a fost mai degrabă un mic paradis pentru pustnicii din împrejurimi, care se adunau o dată pe săptămână la Sfânta Liturghie și la împărtășirea cu sfintele taine. A primit numele de „Sfânta Ana” poate și pentru numele de „Sfânta Ana” din muntele Athos, și datorită faptului că mulți călugări au părăsit muntele după căderea Constantinopolului, purtând cu ei în suflet amintirea locașurilor sfinte în care viețuiseră”… Acesta este un citat din „Istoricul Schitului Sf. Ana” … istoricul în întregime îl puteți citi la fața locului. Schitul se află la 5 minute de mers pe jos de la Cota 1400 Sinaia, dar se poate ajunge foarte ușor și cu mașina. Deși traseul este unul scurt, pancardele cu ATENȚIE URSI nu lipsesc, iar palpitațiile apar la primul foșnet auzit din pădure, dar ținând cont că multă lume se aventurează până aici, traseul este unul sigur și vă invit să-l parcurgeți.
În apropiere mai puteți vizita:
Pârtia de Bob de la Sinaia
– Muzeul cinegetic de la Posada
Mânăstirea Sinaia
Cota 2000 Sinaia 
Cota 1400 Sinaia
Cascada Urlătoarea
Mânăstirea Caraiman
Gura Diham
Castelul Peleș și castelul Pelișor
– Babele
– Sfinxul
Iată și fotografiile:

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

 1. Daniel spune:

  Buna ziua,
  In speranta ca nu deranjez prea mult, as dori sa va intreb daca ati fi dispus/deacord sa publicati un link pe blogul dv.

  Link-ul este: http://www.location-reviews.com – un site sub forma unui ghid turistic care va cuprinde toate locatiile din din Romania si nu numai.

  In cazul in care sunteti deacord, as prefera sa-l puneti cu titlul "Turism Romania"

  Indiferent de decizia luata, asteptam un raspuns.

  Va multumesc!
  Cu deosebita recunostinta, Daniel

 2. Vălic spune:

  Nu ma deranjeaja propunerea, insa doresc sa publicati si dumneavoastra pe site un link cu blogul meu. Daca e ok atunci facem targul 😉

Lasă un răspuns