Traseu montan : Cheia – Cabana Ciucaș

Aproape răpuși de căldurile ucigătoare de la câmpie, am decis ca un weekend să îl dedicăm aerului curat și răcorii de la munte. Așadar ne-am suit în mașini, ne-am înarmat cu corturi și restul ustensilelor necesare și am plecat spre Cheia, unde ne-am cazat în Camping Moș Martin (unii la corturi – tarif 22 de lei pe seară, unii la căsuțe – tarif 55 de lei pe seară). Mai multe informații despre Cheia și Camping Moș Martin găsiți aici.

A doua zi după ce am servit micul dejun am plecat pe traseul Cheia – Cabana Ciucaș – Vârful Ciucaș (din nefericire datorită condițiilor atmosferice neprielnice la Vârful Ciucaș nu am mai ajuns). Traseul urmat a fost cel marcat cu cruce albastră (am mers prin pădure, pe șosea și pe drum forestier).

Din cheia am făcut rost și de un ghid montan care a mers cu noi tot traseul – aproximativ 20 de km ( Petrică – cățelul din imagini)

Traseul este unul de dificultate medie aș zice eu, o leacă mai ușor până la fântâna lui Ioan și o leacă mai greu după. La fântâna lui Ioan se poate face un popas binemeritat și se pot reîmprospăta proviziile de apă (la plecarea pe traseu trebuie să aveți neapărat minim 1 litru de apă de persoană, dar și pelerine care să vă apere de ploaie în cazul în care va fi nevoie).

După urcarea unui drum destul de abrupt care ne-a secat de toată energia și buna dispoziție pe care o aveam, am ajuns la cabana Ciucaș (la cabană puteți ajunge și cu masina personală în cazul în care aveți 4×4 sau cu mașina pusă la dispoziție de cabană dar contracost – 15 lei de persoană).

Din nefericire de la cabana Ciucaș nu am mai ajuns pe Vârful Ciucaș (traseu de 1/2 ore) întrucât condițiile atmosferice nu mai erau favorabile (Petrică a fost fericit că nu am continuat ). Am mai facut câteva poze și ne-am pregătit de coborâre.

La coborâre am urmat același traseu până la fântâna lui Ioan apoi am urmat traseul cu dungă galbenă până la cabana Muntele Roșu.

La un moment dat am fost nevoiți să cedăm trecerea unei turme de oi (la vederea celor 8 câini de la stână, Petrică a decis cu curaj să ne apere ascunzându-se în spatele nostru )

De la cabana Muntele Roșu am coborât pe traseul punct albastru până la Cheia (nu este trecut pe nici o hartă așa că va trebui să întrebați)

Coborârea cred că am terminat-o cu succes în vreo 3 ore.

Vă îndemn să încercați traseul, iar pentru vârful Ciucaș am un mesaj : I’ll be back !

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. Edy spune:

    Salut!Este frumos la Cheia?Este curatenie?As dori sa plec cu cortul vreo 4 zile

  2. valic spune:

    Salut. Eu zic că este frumos și destul de curat … cam lipsesc restaurantele din ce mi-am dat eu seama … și mare grijă în alegerea campingului … mai multe informații găsești aici http://statiunimontane.blogspot.ro/2013/06/cheia.html

  3. Edy spune:

    Multumesc pentru sfaturile acordate

Lasă un răspuns